חינה, טקס מסורתי המשלב מריחת משחה או קרם המופק מצמח החינה, על ידיהם של הזוג הצעיר והאורחים, יחד עם סעודה שירה וריקודים. טקס זה הופך נפוץ יותר ויותר בקרב קהל המתחתנים הישראלי בשנים האחרונות, רצינו לברר כמה פרטים - מה זה בעצם חינה.
אז ככה: ישנן מספר גרסאות וכמו כל מסורת עתיקה, לא ניתן להוכיח בוודאות מה קדם למה אבל בכל זאת נשתף את הרעיונות המרכזיים.
חינה הוא מנהג נפוץ יותר בקרב עדות המזרח, חינה במקור הייתה נהוגה בתקופה שהיו מביאים את האישה אל בעלה לעתיד שלוקח אותה לאשה, עוד לפני התקופה שהיו עוברים לגור ביחד :-) ולכן חינה - למוצא חן בעיני בעלה.
הסבר נוסף הא מתקשר לשורש היהודי של הסיפור - חינה הם ראשי תיבות חלה, נידה והדלקת הנר,מצוות מרכזיות בבית היהודי ולכן טקס החינה הוא סימבולי מבחינת המעבר מחיים כרווקים לחיים משותפים והקמת בית בישראל.
טקס החינה בדרך כלל נערך על ידי משפחתה של הכלה וכאשר יש מספר מנהגים הולכים אחר מנהגיה של אם הכלה, לא שזה לא אומר שלזוג יש פטור מתכנון חתונה, אבל בעניין החינה יש להם הקלות.
ישנם סגנונות רבים לעריכת טקס החינה לפי העדות השונות אך המשותף לכולם הוא השמחה. טקס החינה נודע כמאורע שמח מאוד שנערך ביחד עם חברים קרובים ומשפחה.
האוכל בטקס החינה הוא מסורתי, ביתי וטעים ולא נהוג להכביר במאכלים בדומה לחתונה עצמה.
במהלך האירוע, הזוג נכנס לאולם לבושים בבגדים המסורתיים ואז מתחילה החגיגה שבסופה מורחים לזוג חינה על הידיים בצורת מטבע בדרך כלל, לסמל שפע ולאחר מכן מעבירים לאורחים.
כמובן שכמו בכל שמחה ומסיבה, נוכל לשלב באירוע מוצרים לחתונה וכל מיני תוספות על מנת להפוך את המסיבה לעוד יותר מדליקה.
בנוסף בשעת הטקס מחליפים מתנות שנותנים ההורים לבני הזוג ולמעשה מתחילים את הקמתה של משפחה חדשה ובית בישראל.
נכתב על ידי פזיתוש